ico fb
Agrandar
Reducir
Reiniciar

NOTÍCIES I NOTES

Valencia Parque Central Alta Velocidad 2003 S.A.

COMENCEN LES OBRES DE SOTERRAMENT DE LES VIES FINS AL VIADUCTE DE GIORGETA

BLN 0046València, 6 de febrer de 2023.-Hui s'inicien els primers treballs del projecte del Canal d'Accés ferroviari que soterrarà les vies entre la Ronda Sud i el viaducte de Giorgeta, que serà demolit. Les obres suposen un pas decisiu per a la integració del ferrocarril a la ciutat i la interrelació dels barris de l'entorn. Sobre la superfície alliberada de les vies està prevista la construcció del Passeig García Lorca. El projecte, de gran complexitat tècnica, es compatibilitzarà amb el trànsit ferroviari.

Amb una inversió de 443 milions d'euros, les obres inclouen la remodelació de l'estació València Joaquín Sorolla per a atendre l'increment de demanda derivada de la liberalització del transport de viatgers i del desenvolupament de Corredor Mediterrani.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha visitat hui la zona, en la qual es desenvoluparan els treballs previs, acompanyada del president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribó, entre altres personalitats. Les actuacions són executades per Adif Alta Velocitat i compten amb la participació de la Generalitat i Ajuntament de València. Mes informació en la web d'Adif Alta Velocitat.

Vídeo resum de l'actuació

C/ San Vicente Mártir 171, 1er Piso (Est. Joaquín Sorolla) 46007 (Valencia)
+34 96 351 08 88sociedad@valenciaparquecentral.es
logo min fomento
logo gva
logo valencia
logo adif altavelocidad
logo adif
logo renfe
  • Última actualizació web: Dilluns 16 Octubre 2023.