ico fb
Agrandar
Reducir
Reiniciar

NOTÍCIES I NOTES

Valencia Parque Central Alta Velocidad 2003 S.A.

CONCURS PER AL DISSENY I REDACCIÓ DEL PROJECTE D'URBANITZACIÓ DEL PARC CENTRAL

AMBITO01

  • Amb un pressupost de 3 milions d'euros, l'equip professional seleccionat portarà avant el disseny del Parc Central i la redacció del projecte d'urbanització corresponent a l'Actuació Urbanística Parc Central
  • S'estima en 73 milions d'euros el cost total de la urbanització.
 

 València, 11 de desembre del 2009.- L'Ajuntament de  València, a través de la societat València Parc Central, ha convocat el concurs internacional per al disseny i redacció del projecte d'urbanització del Parc Central. El projecte comprén una superfície de 66 hectàrees –més de la mitat d'elles de zones verdes, i d'aquestes, 23 hectàrees corresponen al Parc Central.

 

L'alcaldessa, acompanyada pel Primer Tinent d'Alcalde i Regidor de Grans Projectes, Alfonso Grau, i pel director general de la Societat València Parc Central, José Salvador Martínez Ciscar, va anunciar en roda de premsa la importància d'aquest primer pas per a la creació del Parc Central de València com un “moment històric per a la ciutat”, que comença amb la publicació del plec de condicions del concurs en el Diari Oficial de la Unió Europea (més informació:www.valenciaparquecentral.es –Secció perfil del contractant).

A partir de la publicació de l'anunci, el concurs preveu una selecció en dues fases. Una primera fase oberta, seleccionarà cinc equips que acrediten la seua idoneïtat per a abordar un repte del màxim nivell professional, com és el Parc Central.AMBITO03

Els cinc equips triats tindran un termini de quatre mesos per a presentar un avantprojecte, que haurà d'ajustar-se a la xifra de 73 milions d'euros per al cost total de la urbanització. L'equip guanyador comptarà amb un pressupost màxim de 3 milions d'euros per a la redacció del projecte d'urbanització de l'àmbit del Parc Central. Cada un de la resta d'equips finalistes obtindrà una compensació de 50.000 euros.

Donada la importància i transcendència d'aquest projecte per a la ciutat, l'equip guanyador tindrà davant de si un dels reptes urbanístics més importants de València. L'operació urbanística de l'Actuació València Parc Central permetrà, d'una banda, l'execució d'un  gran parc urbà que ocuparà l'actual platja de vies i altres sòls limítrofs, amb una superfície de 230.000 m2. D'altra banda, contempla un ampli conjunt d'equipaments i zones verdes i la reordenació de la xarxa viària estructurant a través de tres actuacions: el Bulevard García Lorca, de 80 m d'amplària, com nova via principal de circulació rodada i passeig, que s'executa sobre el futur túnel del canal d'accés ferroviari; la supressió del Pas Superior entre l'avinguda de Giorgeta i la de Peris i Valero; i, finalment, la supressió del túnel de les Grans Vies, substituint-lo per una plaça en superfície.

 

C/ San Vicente Mártir 171, 1er Piso (Est. Joaquín Sorolla) 46007 (Valencia)
+34 96 351 08 88sociedad@valenciaparquecentral.es
logo min fomento
logo gva
logo valencia
logo adif altavelocidad
logo adif
logo renfe
  • Última actualizació web: Dijous 09 Mai 2024.