ico fb
Agrandar
Reducir
Reiniciar

UTE Aicequip (va)

UTE AICEQUIP SL – FOA FOREIGN OFFICE ARCHITECTS –
GPO INGENIERÍA SA – ARQUITECTURA
AGRONOMÍA SLP

fzah

pzahera

El disseny planteja 365 parcs en u, 365 maneres sorprenents d'interpretar la singular i fèrtil naturalesa de València, concebut per a ser tocat i viscut, que proposa entreteniment, cultura i qualitat de vida. Aquesta proposta pretén ser una miqueta més que un bonic jardí: un dels eixos culturals de la ciutat i dels milers de persones que viuen i ens visiten. L'objectiu és potenciar el vincle emocional i, per això, ha de convertir-se en Institució de Cultura Urbana.
Es tracta d'un parc viu, comunicatiu i, a més, interactiu, que involucra la gent en la seua rutina sempre canviant a través d'una web dinàmica actualitzada diàriament. El concepte de parc fa un pas qualitatiu important, passant de ser un espai projectat i executat puntualment a ser un espai projectat, executat i planejat en el temps, és a dir, incloent el manteniment des de la fase de creació.
La precisa geometria del seu disseny respon a la convivència harmònica de les denominades cinc intel•ligències: vegetació, mecanització, recorreguts, topografia i drenatge, i sistemes d'informació. La seua optimització permet reinterpretar la intel•ligència de l'agricultura, gràcies a una gestió extensiva que reinventa el rol del jardiner-agricultor.
L'estructura organitzativa comprén zones "fixes", on l'aspecte canviant de la naturalesa es confia a un arbratge que acompanya els accessos i les zones de vora, i una sèrie de zones "mòbils", on van succeint esdeveniments relacionats amb les dinàmiques vegetals, els quals complementen als esdeveniments culturals, festius i esportius de la ciutat. Els espais urbanitzats es minimitzen al màxim.

C/ San Vicente Mártir 171, 1er Piso (Est. Joaquín Sorolla) 46007 (Valencia)
+34 96 351 08 88sociedad@valenciaparquecentral.es
logo min fomento
logo gva
logo valencia
logo adif altavelocidad
logo adif
logo renfe
  • Última actualizació web: Dimecres 17 Juliol 2024.