ico fb
Agrandar
Reducir
Reiniciar

NOTÍCIES I NOTES

Valencia Parque Central Alta Velocidad 2003 S.A.

COMENCEN LES OBRES DE SOTERRAMENT DE LES VIES FINS AL VIADUCTE DE GIORGETA

BLN 0046València, 6 de febrer de 2023.-Hui s'inicien els primers treballs del projecte del Canal d'Accés ferroviari que soterrarà les vies entre la Ronda Sud i el viaducte de Giorgeta, que serà demolit. Les obres suposen un pas decisiu per a la integració del ferrocarril a la ciutat i la interrelació dels barris de l'entorn. Sobre la superfície alliberada de les vies està prevista la construcció del Passeig García Lorca. El projecte, de gran complexitat tècnica, es compatibilitzarà amb el trànsit ferroviari.

ADJUDICADES LES OBRES DEL CANAL D'ACCÉS I TRANSFORMACIÓ DE L'ESTACIÓ JOAQUÍN SOROLLA

València, 28 de desembre de 2022.- Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha adjudicat per import de 443,4 milions d'euros les obres de culminació del Canal d'Accés ferroviari i la remodelació integral de l'estació de València Joaquín Sorolla. El projecte contempla la prolongació dels túnels que des de 2010 arriben al sud de la ciutat fins una mica més al nord del viaducte de Giorgeta, així com una transformació de l'estació Joaquín Sorolla i l'ampliació del seu aparcament. Les obres, de gran complexitat tècnica, es compatibilitzaran amb el trànsit ferroviari. El soterrament, que inclou la demolició del viaducte de Giorgeta, alliberarà terrenys per al posterior desenvolupament urbanístic de la ciutat. Més informació en la web d'Adif Alta Velocitat.

Vídeo resum de l´actuació

LICITADES LES OBRES DEL CANAL D'ACCÉS FASE 3

València, 2 d'agost de 2022.- Adif Alta Velocidad ha licitat hui els projectes de construcció del nou canal d'accés per a la integració de l'Alta Velocitat a la ciutat de València, de l'ampliació i remodelació de l'Estació de València – Joaquín Sorolla i de l'ampliació de l'aparcament de València – Joaquín Srolla. La licitació es produeix després de la signatura la setmana passada del conveni per a l'execució i finançament de les obres entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, la Generalitat i l'Ajuntament de València. Les condicions de la licitacion es poden consultar en la pàgina web d'Adif Alta Velocidad

pdfResum obres Canal d Acces Fase 3

pdfFases del Projecte Bàsic. Resum gràfic

MITMA, GENERALITAT I AJUNTAMENT SIGNEN EL CONVENI DEL CANAL D'ACCÉS FERROVIARI

València, 28 de juliol de 2022.- La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Ráquel Sánchez, el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcalde de València, Joan Ribo, han signat hui el conveni per a l'execució i finançament del Canal d'Accés Fase 3. Les obres, que formen part de l'actuació València Parc Central per a la integració del ferrocarril a la ciutat de València, permetrà soterrar les vies fins al viaducte de Giorgeta i amb això la interrelació dels barris de l'entorn. L'execució de les actuacions arreplegades en el conveni suposen una inversió de quasi 550 milions d'euros.

FINALITZADES LES OBRES DEL PARC CENTRAL ZONA DR DOMAGK

VIDEO OBRAS DEL PARQUE CENTRAL ZONA DR DOMAGKVideo de les obres

València, 19 de maig de 2022.- Hui s'han posat en servei les obres que van quedar pendents de realitzar al desembre de 2018 per a completar el Parc Central Zona Russafa-Malilla en la superfície en el seu moment ocupada per les instal·lacions d'un concessionari d'automòbils. Estes obres afectaven els accessos al parc pel carrer Dr. Domagk i per Avda Peris i Valero al costat del concessionari i als carrers de servei a les parcel·les edificables. L'àrea d'actuació ha sigut de 4000 m² aproximadament, distribuïts en uns 1.400 m² d´instalacions del parc i uns 2.500 m² en els vials de la urbanització de les parcel·les.

S'INICIA LA INFORMACIÓ PÚBLICA DE L'ESTUDI DE L'EIX PASSANT

València, 27 d'octubre de 2021.- El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) inicia hui, amb la publicació en el Boletín Oficial del Estado (BOE) del corresponent anunci, el procés d'informació pública i audiència de l'Estudi informatiu del nou eix passant nord-sud de la xarxa arterial ferroviària de València i de l'Estudi informatiu de la línia d'alta velocitat València-Castelló que defineixen una nova infraestructura ferroviària entre les dues ciutats. Tots dos projectes suposen una solució global per a una nova connexió ferroviària amb la qual s'estalviaran temps de viatge i es milloraran els serveis d'Alta Velocitat i Rodalies.

PROJECTE CANAL D´ACCÉS FASE 3

PRESENTAT EL PROJECTE BÀSIC PER AL SOTERRAMENT DE LES VIES D'ACCÉS A VALÈNCIA

València, 30 de juliol de 2021.- La presidenta d'Adif i Adif Alta Velocitat, María Luisa Domínguez, ha presentat avui a València el projecte per al soterrament de les vies d'accés a les estacions de València Nord i Joaquín Sorolla.
La presidenta d'Adif i Adif Alta Velocitat (Adif AV), María Luisa Domínguez, ha presentat hui a València el projecte per al soterrament de les vies d'accés a les estacions de València Nord i Joaquín Sorolla. Esta actuació suposa un avanç molt important en el nus central del Corredor Mediterrani i, a més, permetrà el desenvolupament urbanístic en l'àmbit del Parc Central a la ciutat de València.
A l'acte han assistit el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España; l'alcalde en funcions, Giussepe Grezzi; el comissionat del Govern per al Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira i el delegat de RRII de Renfe en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, entre altres.

C/ San Vicente Mártir 171, 1er Piso (Est. Joaquín Sorolla) 46007 (Valencia)
+34 96 351 08 88sociedad@valenciaparquecentral.es
logo min fomento
logo gva
logo valencia
logo adif altavelocidad
logo adif
logo renfe
  • Última actualizació web: Dimecres 06 Setembre 2023.