ico fb
Agrandar
Reducir
Reiniciar

UTE Rogers Stirk (va)

UTE ROGERS STIRK HARBOUR-PARTNERS SL (RSHP)
AREAS INGENIERÍA Y ARQUITECTURA SL (TJMª)

frogers

progers

La imatge recorda el parcel·lat de l'horta de València, i dedica espais per al joc, jardins per a passeig i zones en què trobar-se, sovint entorn d'una font o làmina d'aigua.
És un “parc de jardins” que arreplega la tradició en jardineria valenciana recorrent a tipologies tradicionals amb una reinterpretació contemporània. Es preveu una gran diversitat de zones de jardí/horta, bosc, praderia i horts fruiters.
La topografia i la vegetació aconseguixen l'aïllament de la ciutat, generant espais íntims i protegits de les vistes i tossals en les zones boscoses. El verd predomina sobre les zones pavimentades, donant-se una clara resposta a la connexió transversal i longitudinal del viari perimetral.
És un parc obert en què topografia, làmines d'aigua i vegetació delimiten els accessos. S'han previst deu safarejos (junt amb els accessos), set aljubs (entorn de l'eix) i onze séquies que unixen els safarejos amb aquests i, des d'elles, canalons d'irrigació en els jardins; també deu fonts decoratives. Inclou usos esportius, terciaris i esdeveniments en les àrees multifuncionals. Es plantegen deu quioscos i l'ús de dos de les naus ferroviàries per a ús de restauració.
El disseny contempla el desenvolupament per fases minimitzant-se els elements que queden entre elles.

C/ San Vicente Mártir 171, 1er Piso (Est. Joaquín Sorolla) 46007 (Valencia)
+34 96 351 08 88sociedad@valenciaparquecentral.es
logo min fomento
logo gva
logo valencia
logo adif altavelocidad
logo adif
logo renfe
  • Última actualizació web: Dimecres 17 Juliol 2024.